Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het Nieuw Wulvergems Toneel, op vrijdag 17 november 2006, stond een prangend punt op de agenda. 
Wat met de nieuwe productie ?
Wegens het pijnlijke en totaal onverwachte overlijden van mevrouw Kris Soenen, echtgenote van Stef Dehollander (al jarenlang de NWT-huisregisseur en tekstbewerker) en waardin van Het Labyrint, werd het werkschema in volle voorbereiding op de nieuwe productie totaal overhoop gehaald.  Wat insiders vreesden is, na rijp en lang beraad, door de hele NWT-familie unaniem beslist : in 2007 komt er geen nieuwe productie.  Die wordt één jaar uitgesteld.  Liever geen productie dan een halve.
Het NWT blijft na het hartverscheurend verlies van Krisje, meer nog dan voorheen, een hechte vriendengroep en gedreven toneelteam dat begin januari 2007 al start met de nieuwe productie (maart/april 2008).
Via de website (www.nwt.be) en komende persberichten wordt elke NWT-fan tijdig perfect en correct op de hoogte gehouden.
Om elke foute speculatie en bijhorende roddel voor te zijn en de kop in te drukken wil het zwaar aangeslagen NWT nu reeds in alle openheid eerlijk met deze persmededeling iedereen zelf correcte informatie geven.
Dankbaar om het begrip bij deze noodsituatie hoopt het NWT zijn vele toeschouwers in het voorjaar 2008 opnieuw massaal te mogen vergasten op zijn nieuwe productie, het NWT waardig.