NWT - NIEUWS 

Klik hier als je als eerste alles over het NWT wilt vernemen.  NWT op Facebook.

In het NWT-museum kan je nu alle affiches van 1982 tot en met 2014 bekijken.

     Vanaf vrijdagavond 3 april 2015 kan jij en je familie en vrienden naar n van de 14 voorstellingen van onze 33ste productie in De Walvis te Wulvergem komen kijken. Riebedebie wordt een ontsnappende komedie en is een bewerking door Stef Dehollander van Gevangene Ontsnapt van Luuk Hoedemaekers. 
Op zaterdag 7 maart startte de kaartenverkoop.  Op maandagmorgen 9 maart was alles reeds uitverkocht

Lees meer
 

Verneem meer over De Premiejager.      De Premiejager was de 32ste productie van het NWT en was een bewerking door
Stef Dehollander
van de Engelse komedie Cash On Delivery van Michael Cooney.  4 weken vr de premire van De Premiejager waren alle 13 voorstellingen reeds uitverkocht.

Lees meer
 

     In maart en april 2013 kon je komen kijken naar n van de 13 voorstellingen van de 31ste productie van het NWT.
Verneem hier meer over De Zevende Zonde.
De kaartenverkoop startte op 2 maart en een dag later waren alle voorstellingen reeds uitverkocht.

     30 jaar NWT

Bekijk de foto's van het NWT-feestweekend of van de voorbereiding van het feest. 
Lees
het artikel uit Het Wekelijks Nieuws of bekijk de uitnodiging voor het feestweekend van 29 en 30 september 2012.

Jacques Strubbe uit Knokke-Heist wint NWT-wedstrijd !   Lees meer

     Trouwma In De Sneeuw

De 30ste productie van het NWT was een bewerking van Stef Dehollander van Ma Belle-Mre Est Givre, een komedie van Marie Laroche-Fermis.
Hier kan je nog eens nagenieten of er meer over vernemen.


     Onze regisseur stopt ermee !

In september 2012 sluit Stef Dehollander definitief de deuren van Het Labyrint. 
Stef blijft wel regisseur van Het Nieuw Wulvergems Toneel !

Lees het artikel uit Het Wekelijks Nieuws.


Lees het artikel.   NWT-mederwerker oog in oog met inbreker !
De NWT-klankman Fernand Verhaeghe stond zondagmorgen 8 mei 2011 oog in oog met een inbreker in het gemeentehuis van Heuvelland.  Ja, bonjour zeg...
Lees het artikel uit Het Wekelijks Nieuws.

 

De 29ste productie van het NWT was een komedie naar "Penthouse Rock" van Edward de Ruysscher, bewerkt en geregisseerd door Stef Dehollander.
Hier verneem je meer over All You Need Is Loft
Bekijk
de affiche.


    NWT-medewerker is de Krak !
Philippe Algoet uit Nieuwkerke die bij het NWT het decor helpt bouwen en tijdens de voorstellingen voor de belichting zorgt, werd onlangs verkozen als Krak van Heuvelland (i.v.m. zijn rol als voortrekker van de wijkkermis n bezieler van het plaatselijke speelplein).  Lees het artikel uit Het Wekelijks Nieuws.

Klik hier om het artikel over de deelname van Katrien in 'Komen Eten' op VT4 te lezen.           NWT-schminkster Katrien op VT4
Na 'De Preufslag' van het NWT zorgde onze schminkster Katrien Annoot zelf voor een preufslag (1ste plaats !) in het programma 'Komen Eten' op VT4.

Klik hier en verneem meer over De Preufslag      De Preufslag, of hoe Mega Max zijn hemel verdiende was in april 2010 de 28ste preufslag... euh... productie van het NWT. 
Alle 13 voorstellingen waren volledig uitverkocht en ruim 3000 toeschouwers waren laaiend enthousiast (zie ook het gastenboek).

Klik hier voor meer informatie over De Preufslag.

     Op dinsdagnamiddag 8 december 2009 overleed NWT-medewerker Danny Barbez op 64-jarige leeftijd in Westouter. Danny verzorgde jarenlang de geluids- en muziekopname van de NWT-producties.
 

 


Verneem alles over De Ark Van No     
Geschreven en geregisseerd door Stef Dehollander.
Van vrijdag 3 april tot en met zondag 19 april 2009 kon u in De Walvis te Wulvergem n van de 13 voorstellingen bekijken. 
De voorstelling van dinsdag 14 april 2009 was een benefietvoorstelling voor vzw Macul die humanitaire projecten in Roemeni steunt.
Klik hier om meer over De Ark Van No te vernemen.

'De Ark Van No' in de pers

Klik op 'n artikel om het te lezen.

Klik hier om het artikel over de wateroverlast in Wulvergem te lezen en de foto's te bekijken.      Zondvloed in Wulvergem
Wat in 2005 in het filmpje van Geen Goesting werd aangekondigd, gebeurde op 2 en 15 juni 2008 (zo goed als) in het echt in Wulvergem ! 
Lees
het artikel uit Het Nieuwsblad en bekijk de foto's van de zondvloed in Wulvergem. 
Bekijk
de fragmenten uit het VRT-nieuws van 15 juni 2008.

Klik hier om de foto's te bekijken van het bezoek van de Nederlandse professor Frans Thissen aan het NWT te Wulvergem.   Nederlandse prof Frans Thissen in De Walvis
Dr. Frans Thissen, docent sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam, kwam op 5 april 2008 speciaal naar Wulvergem om een voorstelling van 'Mijn Dochter Staat Op Trouwen' bij te wonen. In Vlaanderen is hij bekend door o.a. zijn leefbaarheidsonderzoek in de plattelandskernen van de Westhoek waarbij hij Wulvergem als uitgangspunt nam.  Hij had het daarbij ook over het Nieuw Wulvergems Toneel.
Bekijk de foto's van het bezoek van de sympathieke professor samen met z'n echtgenote.

Klik hier om alles over onze 26ste productie te vernemen.     Meer dan 3200 toeschouwers !
Op vrijdag 21 maart 2008 startte de reeks voorstellingen van 'Mijn Dochter Staat Op Trouwen' en meer dan 3200 kaarten werden verkocht.  Tijdens het eerste weekend van de kaartenverkoop was het bijzonder druk la Basseville.  Naast een honderdtal motards was er vooral mr dan ruime belangstelling voor de verkoop van toegangskaarten.  2850 kaarten werden tijdens dit weekend aan de man of vrouw gebracht.  Znder een luxueus uitgegeven - leve de subsidies - toneelbrochure la Ieper.  Een reden om een kunstkringetje te maken !
Klik hier om alles over Mijn Dochter Staat Op Trouwen te vernemen.

 
'Mijn Dochter Staat Op Trouwen' in de pers

Klik hier om dit artikel uit Het Wekelijks Nieuws te lezen.   Klik hier om dit artikel uit Het Wekelijks Nieuws te lezen.   Klik hier om dit artikel uit Het Laatste Nieuws te lezen.   Klik hier om dit artikel uit Het Nieuwsblad te lezen.
Klik op de bovenstaande afbeeldingen om de artikels te lezen.


Klik hier om het artikel over Marnix en Sabine te lezen.   Zelfde passie, ander gezelschap
Marnix Chirouter van het NWT en Sabine Vanhie leer- den elkaar kennen toen de groep van Wulvergem op bezoek was bij het toneel van Ledegem.  Ze werden verliefd, maar blijven halsstarrig bij hun eigen groep zwerenLees het artikel over Marnix en Sabine.

      Bekijk NWT-medewerkster Bertha Leleu op YouTube.

     Roger Quaghebeur bracht in 2006 het boek 'Applaus en... doek !' uit.  Het vormt een overzicht van de rijke toneelgeschiedenis in de Westhoek, vanaf de Rederijkers tot heden. 
Ook de geschiedenis van het NWT wordt belicht.
Lees de bijdrage van Marc Blanckaert ; Het sprookje van het Nieuw Wulvergems Toneel.

     Wegens het pijnlijke en totaal onverwachte overlijden van mevrouw Kris Soenen, echtgenote van Stef Dehollander (al jarenlang de NWT-huisregisseur en tekstbewerker) en waardin van Het Labyrint, werd het werkschema in volle voorbereiding op de nieuwe productie totaal overhoop gehaald.  Wat insiders vreesden is, na rijp en lang beraad, door de hele NWT-familie unaniem beslist : in 2007 komt er geen nieuwe productie.  Die wordt n jaar uitgesteld.  Liever geen productie dan een halve.
Lees meer.

  De medewerkers van het NWT maakten op zaterdag 30 september 2006 een deel van West-Vlaanderen onveilig tijdens de jaarlijkse verrassingsreis.  Gelukkig was er de man die verantwoordelijk is voor de geluids- en muziekopname bij elke productie, die een schitterende reeks foto's maakte van dit uniek gebeuren. 
Bekijk de foto's op de website van Danny Barbez.

   Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het NWT was er op zondag 17 september 2006 een groot dorpsfeest in Wulvergem.
Het feest startte in De Walvis met een receptie, door het Gemeentebestuur van Heuvelland aangeboden.  s Middags was er eetgelegenheid en om 15 uur was er het optreden van cabaretier en stemmenimitator Dirk Denoyelle.  Deze voorstelling werd gratis door het NWT en het Feestcomit aangeboden.  Bekijk de foto's, lees het artikel uit Het Wekelijks Nieuws van 8/9/2006 of artikel uit Het Nieuwsblad van 19/09/2006.

Nederlandse prof vermeldt Wulvergem en het NWT in z'n studie !
Dr. Frans Thissen, docent sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam, is bekend in Vlaanderen door zijn studies in de provincie West-Vlaanderen, meerbepaald het Leefbaarheidsonderzoek in de Plattelandskernen van de Westhoek.  Tijdens de succesvolle academische zitting Leefbare Dorpen als start van de studiemeerdaagse van de Plattelandsacademie, bracht hij op woensdag 22 maart 2006 in Leuven een lezing waarbij hij Wulvergem als uitgangspunt nam.  In het slot van deze lezing had hij het verder over het Nieuw Wulvergems Toneel Lees meer.

Klik hier om alles over de 25ste productie te vernemen.      Tijdens de eerste helft van april 2006 kwamen opnieuw duizenden toeschouwers naar onze jubileumproductie De Louis-Maryse zal nooit verre gaan (12 voorstellingen !)Het heen en weer bewegen van het hele decor was voor velen d sensatie van de avond.  Vergeten we na-turlijk niet de puike acteerprestaties van de hele ploeg n de regie van Stef Dehollander (die het stuk overigens zelf had geschreven). 
Wie de rondvaart niet haalde, kan hier misschien wat van de sfeer opsnuiven of wil je eens meekijken chter de schermen ?

Klik hier om de cover van Ticket met Marc Blanckaert in het groot te bekijken.        In het gratis regiomagazine Ticket van maart-april 2006 kon je het interview lezen van Jan Dhondt met Stef Dehollander en Marc Blanckaert n.a.v. 25 jaar Nieuw Wulvergems Toneel.
Wil je eens eens zien hoe het allemaal begon in 1982 met de De Sint - Cecileaziekte ?

Klik hier om het artikel te lezen.  
Klik hier om het artikel te lezen.
Klik hier om de foto in het groot te bekijken.
     In Het Wekelijks Nieuws (23 maart 2006) stond een uitgebreid artikel van Matthias Vanderaspoilden over 25 jaar NWT. 
 

Klik op de afbeeldingen links om ze te kunnen lezen.


      Stormloop voor kaarten van het NWT
Een record aantal kaarten voor de 25ste productie vl-gen opnieuw de deur van de Basseville uit.


Lees
het artikel van Piet Lesage uit Het Nieuwsblad (4 maart 2006).

Klik hier om de flyer in het groot te bekijken.     Wij nemen u in het bootje...

Naar aanleiding van onze 25ste productie verdeelde De Post via een goed uitgestippelde Geo-route deze promotieflyer aan de inwoners van Heuvelland en Mesen. 
Bekijk de voorkant en de achterkant van deze flyer.


Klik hier om de affiche in het groot te bekijken.     Geen Goesting
In 2005 werden er maar liefst 12 (twaalf !) uitverkochte n succesvolle voorstellingen van onze 24ste productie gebracht.  Verneem meer over Geen Goesting of luister naar de bloopers uit de repetitie (copyright Danny Barbez). 
Download eventueel de gratis plug-in van realplayer die nodig is om het fragment te kunnen beluisteren. 

Klik op de foto om deze en andere foto's in het groot te bekijken.      Op vrijdagvoormiddag 24 december 2005 werd het beeldhouwwerk De Walvis (gemaakt door Willem Vermandere en geschonken door het NWT) op zijn nieuwe bestemming geplaatst.  Dit gebeurde in aanwezigheid van de Burgemeester en Schepenen van Heuvelland n enkele BW's (bekende Wulvergemnaars).
Bekijk in een nieuw venster de foto's van dit gebeuren.

Klik op de foto om deze in het groot te bekijken.      Uit alle emailadressen die we tijdens de laatste productie verzamelden, werd Lieven Dejonckheere uit Vlamertinge als winnaar aangeduid.  Marc Blanckaert en Stef Dehollander overhandigden hem en zijn echtgenote, in naam van het NWT, een geschenkbon voor een lekker etentje in Het Labyrint te Kemmel.  Bekijk de foto in het groot.

Op zaterdag 25 september gingen de medewerkers van het NWT op verrassingsreis.  De Dronkenput te Middelkerke, graanstokerij Filliers te Deinze, het museum van de psychiatrie Guislain te Gent, ... .  Bekijk de foto's (van o.a. Danny Barbez).
Klik op deze tekening om ze in het groot te bekijken.       2970 kaarten verkocht !
Op zaterdag 6 maart 2004 startte de kaartenverkoop voor onze 23ste productie Maison Maboul met - alweer - een nieuw record ; ruim 2400 stuks vlgen op de eerste dag de deur uit.  Van 2 tot en met 17 april 2004 kon je komen kijken naar n van de elf voorstellingen.  Verneem hier alles over Maison Maboul. 
Soms loopt er wel eens iets verkeerd tijdens de voorbereiding van een nieuwe productie.  Luister naar een fragment (met dank aan Danny Barbez). 

Na http://surf.to/nwt heeft het NWT eindelijk een eenvoudige en goed te onthouden naam voor de website : www.nwt.be


  Maandagmorgen 28 april 2003 luisterden 200.000 luisteraars naar een interview met NWT-voorzitter Marc Blanckaert in Ochtendpost op Radio 2 West-Vlaanderen.  Beluister het fragment ! 

Van vrijdag 4 april tot en met zaterdag 19 april 2003 werd onze 22ste productie In De Volle Bak vertoond.  2850 toeschouwers passeerden onze kassa en Bertha Leleu.  Verneem hier alles over In De Volle Bak.

  Woensdag 10 april volgde een cameraploeg van het TV1-programma Afrit 9, onze medewerkster Bertha Leleu tijdens haar NWT-activiteiten.  Deze reportage kon je op maandag 13 mei 2002 op TV1 bekijken.  Bekijk ze nu ook nog eens op onze website !

Zaterdagnamiddag 6 april 2002 was het NWT met spelers Marc Planckaert ... eu ... pardon ... Blanckaert en Krista Homey, live te gast bij Radio 2 West-Vlaanderen.  Beluister het fragment !   

  Van vrijdag 29 maart tot en met zaterdag 13 april 2002 kon je, samen met 2700 andere toeschouwers, naar het vernieuwd concertgebouw 'De Walvis' te Wulvergem voor de 21ste productie van het Nieuw Wulvergems Toneel : 'Dat is de puppe'

Verneem er alles over.

 


radio1.gif (1317 bytes)   Burgemeester Bernard Heens van Heuvelland sprak via de telefoon lovende woorden over Marc Blanckaert en het NWT in het radio 1 programma 'De Nieuwe Wereld' (15 januari 2001).  Beluister het fragment. 

Op 18 en 19 november 2000 werd de twintigste verjaardag van het NWT gevierd.  Dit met een blijvend aandenken, namelijk een prachtig beeld van Willem Vermandere, met een ludieke tijdelijke overzichtstentoonstelling en een spetterende receptie.  Klik op het beeld en verneem er alles over !   


 
Aantal bezoekers van deze website sedert februari 2000 : Web Counter by www.webcounter.goweb.de